Charolais

TERROIR

Afkomstig uit Frankrijk. 

Het Charolais rund is oorspronkelijk afkomstig van Saône-et-Loire maar heeft zich snel doorgezet in andere regionen in Frankrijk. Het is een gemakkelijk handelbaar ras dat zich vlot aanpast aan verschillende leefomgevingen.

HET RUND

Het rund heeft een egale witte vacht en een gespierde romp. Hun voeding bestaat voornamelijk uit gras, maar ook kruiden vormen een belangrijk onderdeel van hun dieet. Het vlees van dit rund is fijn gemarmerd, mals, sappig en heeft een uitgesproken, kruidige smaak.

Het Label Rouge certificaat bepaalt enkele criteria voor het welzijn van het dier. Zo wordt het natuurlijk groeiproces van het dier gerespecteerd. Hierdoor wordt het vlees ook sappiger en smaakvoller. Het label schrijft bovendien ook voorwaarden rond transport. Zo wordt de duurtijd van het transport beperkt om het stress niveau te doen dalen. 

HET VLEES

Smaakkenmerken: kruidige, uitgesproken smaak
Vetdooradering: licht
Beschikbaarheid: entrecôte, côte à l’os, filet, zesrib, ribeye