DUROC D’OLIVES


Afkomstig uit België.

Waar komt het Duroc varken vandaan? Over deze vraag circuleren verschillende theorieën. De ene bron vertelt dat het varkensras uit Afrika stamt en via de slavenhandel in Amerika belandde. Een andere theorie beweert dat Columbus het ras van Amerika naar Nova Scotia transporteerde. Wat we zeker weten, is dat onze Duroc varkens afstammen van de Red Durocs uit New York en de Jersey Reds uit New Jersey. Een aannemelijk verhaal waar je geen rode oortjes van krijgt … Terug naar het heden: de Duroc d’Olives varkens worden in België geboren en komen dus van dicht bij de slager. Ook de granen zijn van eigen productie. Een heerlijk lokaal product dus!


Het Duroc varken, herkenbaar aan zijn roodbruine vacht en hangende oren, heeft meer vet tussen de spieren. Dat maakt het typische, gemarmerde vlees malser. Zijn voeder is een samenstelling van zuivere tarwe, gerst en mais, gemengd met olijfolie. Dit zui­ders ingrediënt verbetert niet alleen de smaak, maar bestaat ook voor meer dan de helft uit oliezuur, een gezond, mono-onverzadigd vetzuur. Het vetzuur dat zo in het vlees terecht­komt, heeft een cholesterolverlagend effect. En bovenal ga je van Duroc d’Olives varkensvlees houden omdat het zo verruk­kelijk sappig en zacht is.


Kenmerken varkensvlees:
Smaak: Mals, gezond en buitengewoon lekker: dat zijn de drie waar­devolste eigenschappen van Duroc d’Olives varkensvlees. We hebben ze te danken aan de combinatie van een bijzon­der varkensras en een uitgekiend dieet.